Hudvård, u need it for your nyårsmakeup u see.

A och O för en schysst make up är en bra grund att jobba på. Med andra ord: Ska du sminka dig så se till att ha en schysst rengöring.

Nu i vintertider blir luften kallare (nähä?!) och torrare. Det är självklart påfrestande för huden. Många upplever att de blir torrare på vintern, värst drabbat brukar vara händer, läppar, hårbotten och ansikte.

Samtidigt går många och planerar schyssta nyårs makeuper. Snygga skuggningar, lösfransar, strazz och perfekta baser.

Ekvationen går ej ihop kamrater.

Men det går att lösa, sjävklart. Mallan leverar lösningen.

Börja med huden redan nu, om du ska ha en schysst nyårs makeup. Ofta är man oren men yttorr under vintertid. För att styra upp det hela behöver du;

- En fuktmask
- En djuprengörande mask
- En peeling

- Och schysst rengöring (+ansiktsvatten, ansiktscreme + återfuktande ögoncreme OBS! Skuggorna fäster 1000 ggr bättre med ett återfuktat ögonlock. Använd dock en eyeprimer ändå)

Rengör huden på kvällen. Ofta rekommenderas man att rengöra huden på morgonen och kvällen men om sanningen skall fram så bor vi i ett kallt land. För att vara snäll mot huden så rengör den inte på morgonen innan du ska iväg till jobbet / skolan.


Men det jag egentligen skulle tala om var hur du med hjälp av olika masker kan rädda huden.

Kör 1-2 gånger i veckan. Börja gärna med ett ångbad för huden (koka upp vatten, häll upp i en skål och håll huvudet över i ca 10 min, detta mjukar upp huden).

Peela sedan försiktigt huden med en mild peeling. Massera inte snabbt igenom ansiktet utan jobba med produkten ett tag, MEN (!) tryck inte för hårt. Det hjälper inte, utan skadar bara huden.
Skölj av med varmt vatten och badda ansiktet torrt med en ren handduk.
Det är bra att börja med peeling eftersom att detta tar bort döda hudceller, vilket resulterar i att huden tar åt sig mer av maskerna.

Lägg sen den djuprengörande masken. Ett tips är Mud Mask från Make up store som är en mild men djuprengörande mask. Applicera över hela ansiktet, undvik huden runt ögonen och munnen. Snåla inte utan lägg ett rikligt laget. Låt verka enligt anvisningar på paketet.
Skölj av och badda ansiktet torrt.

Lägg sedan den återfuktande masken (räddningen för min hud heter Moisture mask och kommer, skräll, från make up store). Applicera i hela ansiktet och låt verka. Skölj av.

Använder du Moisture mask från M.U.S så lägg masken innan du går och lägger dig. Låt masken verka under hela natten. Perfekt. Massera också in det du har kvar på fingrarna efter applicering på händerna så vaknar du upp med lena händer också.

Now do this and it will help u.


- Moisture mask (t.v.) och peeling mask (t.h) från Make up store. Hade ingen bild på mud mask :(


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0