Hur mår ditt smink?

Ibland kan det vara bra att ta en riktigt genomrensning i sminket. Smink är ju en färskvara som har en viss livslängd och sen måste bytas ut.
Däremot kan det vara svårt att hålla koll på hur länge allt håller så jag har plockat ihop en liten lista till er här:

Foundation: En foundation håller upp till ett år, om man vart skötsam med lock på etc. Har man foundation i burk ska man absolut inte pilla med fingrarna i burken. använd isåfall en spatel. Det gör så att bakterier gosar ner sig vilket gör att foundationen blir dålig (det är inte heller bra för hyn att smeta på bakterier). För att förlänga livslängden kan man förvara sin foundation mörkt och ganska så svalt.
En foundation börjar lukta annorlunda om den är gammal och då är det bara att slänga den!

Concealer: Håller i ca åtta månader. Samma sak som gäller foundations gäller här; släng om den börjar lukta illa och förvara relativt svalt och mörkt.

Puder: Håller i ca två år. För att hålla det fräsch så bör man tvätta sin puderborste minst en gång i månaden.

Rouge: Håller i ca två år. Samma sak gäller som för puder: Rengör borsten!

Mascara: Kanske den mest känsliga produkten. Håller i fyra månader max. Låna aldrig ut din mascara till någon, och låna heller aldrig av någon. En dålig mascara ger ögoninfektioner och de sprids jättelätt så om du lånar ut till / lånar av en kompis som har bakterier så kommer du med största sannolikhet också att få dessa.

Läppglans: Max 8 månader. Läppglans innehåller jätte mycket bakterier då man har det vid munnen. För att hålla det så fräscht som möjligt bör man undvika att applicera direkt från tuben/flaskan på löpparna. Lägg det hellre på en bit papper först och applicera med läpppensel eller fingret.

Läppstift: Förläng livslängden på ditt stift genom att förvara det i kylen. Stiftet klarar sig i upp till ett år.

På produkter som pennor och ögonskuggor men också puder och rouge etc så förlänger du kvaliteten ju renare verktyg du har. Glöm inte att tvätta alla penslar minst en gång i månaden (förutom dom foundation pensel som helst ska tvättas efter varje användning eller minst en gång i veckan) och glöm inte heller att rengöra din pennvässare (när du rengjort dina penslar så låt dom torka liggandes, annars löses limmet i dom upp).

Kom också ihåg att aldig tillsätta vatten i någon produkt, eftersom att det också gör att du tillsätter bakterier.


Kram kram
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0